Zobne bolezni

Kako vam lahko pomagamo s preventivnimi ukrepi in s kurativo.

Naročanje

Pokličite nas na 059 090 400, pišite nam na info@karkos.si ali izpolnite spletni obrazec na povezavi naročanje.

Naročite se

Plombe ali zalivke

Zobni karies zdravimo z odstranitvijo okuženega dela zoba, ki ga nato še konzervativno dogradimo s plombo.

Karkos

V našem centru uporabljamo materiale, ki so višjega kakovostnega razreda in po izbiri skupaj s pacientom najboljša rešitev za določeni zob (kompozitne, glasionomerne in kombinirane).

 

V primeru, da manjka več kot polovica zoba ali pa je le- ta že bil koreninsko zdravljen, se lahko zlomi. Takrat zob preventivno oskrbimo z zatičkom, inlejem ali prevleko.

Karkos

Endodontija

Če okužba s kariesom napreduje do živca ali do infekcije zoba pride po drugi poti, se razvije vnetje, ki se kaže kot bolečina ali oteklina, lahko pa zob odmre brez vidnih znakov in to opazimo šele na rentgenskem posnetku. V tem primeru je potrebno koreninsko zdravljenje zoba.

Karkos
Koreninski sistem

Sodobne tehnike

Sodobna strojna tehnika obdelave koreninskih kanalov vključuje nove metode, ki znatno izboljšajo uspešnost endodontskega zdravljenja in zagotovijo daljše preživetje zoba. S sterilnimi instrumenti mehansko očistimo korenine, kanale večkrat razkužimo in jih nato s posebno pasto in termoplastično gutaperko zatesnimo. Med zdravljenjem z digitalnim apex lokatorjem izmerimo dolžino vsake korenine posebej.

 

Če je koreninsko vnetje obsežno, uporabimo dentalni laser, s katerim dekontaminiramo koreninske kanale in okolico zoba. 

 

Kadar je koreninsko ali obzobno vnetje preveč napredovalo ali pride do poke korenin, zoba žal ni mogoče več pozdraviti. Takšen zob je potrebno odstraniti.

Karkos