Ustna higiena

Vsakodnevno in pravilno izvajanje ustne higiene je osnova. Zagotovite si profesionalno čiščenje zobnih oblog.

Naročanje

Pokličite nas na 059 090 400, pišite nam na info@karkos.si ali izpolnite spletni obrazec na povezavi naročanje.

Naročite se

Ustna higiena

Vsakodnevno in pravilno izvajanje ustne higiene je osnovni pogoj, da bomo vse življenje jedli z zobmi, ki nam jih je podarila narava. Dvakrat dnevno poleg zobne krtačke in paste uporabimo še zobno nitko, s katero očistimo prostor med zobmi. Pri čiščenju ne smemo pozabiti s krtačko podrgniti tudi jezika. Na tržišču so na voljo različne ustne vode, interdentalne krtačke in zobne prhe. Katera metoda je za vas najbolj primerna, lahko povprašate naše ustne higienike.

Profesionalna nega

Omogoča zdravo stanje vaših zob in obzobnih tkiv, svež občutek brez ustnega zadaha, gladke in sijoče zobe ter zadovoljen nasmeh. Zajema različne posege: 

Čiščenje zobnih oblog z ultrazvokom in s peskalnikom 
Kljub sodobnim higienskim pripomočkom sami ne moremo zagotoviti popolne zaščite. Bakterije se v ustih združujejo v biofilm, ki se oprime dlesni, zob in razgaljenih korenin, zato je priporočljivo dvakrat letno čiščenje zobnih oblog. 

Glajenje s polirno pasto 
Zobne obloge lahko odstranimo tudi z različnimi polirnimi pastami, ki obenem zob zaščitijo pred kislinami in sladkorji. 

Fluorovi premazi 
Te premaze uporabljamo pri otrocih in odraslih s slabo mineralizirano sklenino, saj fluor zavira rast kariogenih bakterij. 

Perioshine repulzivni premaz 
Kristali v premazu se trajno vežejo z zobno sklenino in zalijejo vse mehanske ter kemične površinske poškodbe. Površina zoba je zaščitena pred sladkorji in kislinami.

Karkos
Nitkanje
Karkos
Interdentalna krtačka
Karkos
Poliranje zob

Ozonska ali visokofrekvenčna biooksidativna terapija

Pri pacientih, kjer je že prisotno vnetje dlesni, po profesionalnem čiščenju priporočamo še ozonsko ali visokofrekvenčno biooksidativno terapijo. 

Terapija celotnih ust traja okoli 15 minut, pri tem pa terapevt po dlesnih nežno drsi s stekleno sondo, ki proizvaja ozon. Ozon ali trivalentni kisik uniči škodljive viruse, bakterije in gljivice v ustni votlini, oksigenacija pa pospešuje regeneracijo in prekrvavitev mehkih tkiv. V našem centru ozonsko terapijo izvajamo od leta 2000, pacienti pa so z enostavno in učinkovito metodo izjemno zadovoljni. Ozonska terapija je še posebej učinkovita v naslednjih primerih:

 

  • razkuževanje ustne votline pri različnih vnetjih
  • po preboleli bolezni in ob slabem imunskem sistemu
  • pospeši celjenje rane po izdrtju zoba
  • pospeši celjenje aft, herpesov in protetičnih razjed
  • uničuje povzročitelje kariesa
  • razkuži zobno površino pred zalivanjem fisur
  • celi razjede ustnih kotov
Karkos