Protetika

Uredimo vam implantate, keramične prevleke, mostičke, proteze in še veliko več. Preverite.

Naročanje

Pokličite nas na 059 090 400, pišite nam na info@karkos.si ali izpolnite spletni obrazec na povezavi naročanje.

Naročite se

Implantati

Vsadke iz titana je leta 1952 izumil švedski kirurg-ortoped Per-Ingvar Brånemark, ko je preučeval celjenje kosti. Danes so implantati vrhunska tehnološka izbira, ki omogoča delno ali popolno restavracijo stomatognatega sistema: 
 

  • kot nadomestilo za posamezen zob
  • kot temelj za mostiček
  • kot podpora totalni protezi

Prednosti vsadkov:

  • enakovredno nadomestijo izgubljen zob
  • občutek pri žvečenju hrane kot pri lastnih zobeh
  • onemogočajo izgubo čeljustne kosti
  • z implantati podprta proteza je bolj fiksna
  • uravnoteženost čeljustnih odnosov in ugriza
  • neoviran govor
  • dolgotrajna rešitev
Karkos

Brezkovinske keramične prevleke in mostički

S sodobno brezkovinsko keramiko, ki ji pravimo tudi nova sklenina, omogočimo dobro funkcionalnost in čudovito estetiko nasmeha. Brezkovinska keramika je biokompatibilna, z zobom usklajena tako glede barve kot oblike in je posledično skoraj nevidna. 

Postopek izdelave v laboratoriju in v ustih zahteva izkušene strokovnjake, zato si v našem centru pri izdelavi protetičnih nadomestkov pomagamo z računalniško podprto tehnologijo CAD-CAM, ki zagotavlja najvišjo kakovost in filigransko natančno prileganje zobem.

Karkos
Brezkovinska keramična prevleka

Kovinskokeramične prevleke in mostički

Klasične kovinskokeramične prevleke in mostički so še vedno steber protetične oskrbe, kadar iz različnih razlogov uporaba drugih materialov ni mogoča.

Karkos
Kovinskokeramične prevleke

Keramični inlej

Keramični inlej je najboljša dolgoročna rešitev, ki lahko nadomesti plombo. Manjkajoči del zoba dopolnimo s keramiko, ki zob okrepi in ga zahvaljujoč posebnemu postopku lepljenja tudi neprodušno zapre. Izgled zoba je popoln. 

Polnokeramični material, iz katerega je narejen inlej oz. onlej, se dimenzijsko skozi čas ne spreminja in ima zaradi tega nespremenjen odnos do zoba. Tako je zob najbolj kakovostno zaščiten, občutljivost zoba in možnost za nastanek nove zobne gnilobe pod ali na stiku s plombo pa je tako zmanjšana na minimum.

Karkos
Keramični inlej

Totalne in delne snemne proteze

Totalne in delne snemne proteze nadomestijo manjkajoče zobe, če v ustih ni dovolj zdravih zob-nosilcev za izdelavo mostička ali pacientu ne moremo namestiti implantatov. 

V primeru delne brezzobosti naredimo ulito kovinsko - wisil delno protezo, kadar je brezzobost popolna pa izdelamo totalno protezo. 

Totalna proteza podprta z implantanti je brez neba, pripeta na implantate, pacientu pa omogoči lažje žvečenje, govorjenje in smejanje.

Karkos