Ortodontija

Preberite več o inovaciji v ortodontiji Clearstep. Preverite tudi, če potrebujete ščitnike pri športu.

Naročanje

Pokličite nas na 059 090 400, pišite nam na info@karkos.si ali izpolnite spletni obrazec na povezavi naročanje.

Naročite se

Clearstep

S CLEARSTEP nevidnimi ortodontskimi aparati izvajamo terapijo lažjih ortodontskih stanj. Na pregledu naredimo odtis zgornjih in spodnjih  zob. V laboratoriju nato odtise skenirajo in spremenijo v 3D modele. Računalniško prestavijo zobe v željeno pozicijo in izdelajo prozorne folije, ki jih nataknete na svoje zobe. Folije menjate na 14 dni, dokler ni dosežena željena postavitev zob. Folije-splinti se nosijo 24 ur dnevno, vse do zaključka terapije. Pri odraslih priporočamo nadaljnje nošenje folij med spanjem, da ohranjamo doseženo stanje. Prednost je, da so snemljive, kar omogoča neovirano prehranjevanje in čiščenje zob. Terapija je uporabna tudi za poravnavo in stabilizacijo parodontalno prizadetih zob.

Karkos
Clearstep

Ščitniki

  • za športnike
  • za bruksiste proti obrabi zob in bolečinam v čeljustnem sklepu in žvekalnih mišicah - nosite ga med spanjem
  • proti smrčanju in apnei (pomanjkanje kisika v telesu) obstaja zelo učinkovita rešitev, ki se imenuje Silensor.

Ščitnik, ki ga izdelamo individualno, nataknete na zobe pred spanjem. Spodnja čeljust vam med spanjem ne bo več padla nazaj, zato bodo ostale dihalne poti odprte. 

Hudo smrčanje je sicer resen zdravstveni problem, saj zaradi pomanjkanja kisika med spanjem podvoji tveganje za srčni infarkt, visok krvni tlak, možgansko kap ali sladkorno bolezen.

Karkos