Estetika

Si želite svetlejše zobe, zobni nakit ali zobne luske? Preverite našo ponudbo.

Naročanje

Pokličite nas na 059 090 400, pišite nam na info@karkos.si ali izpolnite spletni obrazec na povezavi naročanje.

Naročite se

Digital Smile Design

Inovativna digitalna tehnologija z rabo vizualne komunikacije in računalniške obdelave omogoča podrobno analizo estetskega izgleda nasmeha pred rekonstrukcijo zob. Zobozdravniku in zobnemu tehniku zagotavlja popolnoma voden proces načrtovanja in daje odlične estetske rezultate. Pri tem računalniška simulacija upošteva pacientove individualne morfološko-fiziološke danosti, da pridobimo kar najbolj naraven izgled nasmeha. Z novo tehnologijo je pacientu omogočen vnaprejšnji in podroben vpogled na oblikovanje njegovih zob in posledično nasmeha, torej še pred prvimi protetičnimi posegi. Ena od prednosti takšnega pristopa je tudi ta, da se pacient podrobno pouči o vseh fazah posega in dobi uvid v končni rezultat, tako v funkcionalnem kot tudi v estetskem smislu.

Keramični veneerji ali luske

so v estetskem in tehničnem smislu eden od vrhuncev zobozdravstva. So odlična rešitev za vaše zobe, kadar ti več ne zadovoljijo funkcionalnih in estetskih zahtev, ker:

  • so nepravilne oblike ali barve
  • so močno izrabljeni in prekratki
  • so odbiti ali kariozno destruirani
  • so med njimi neenakomerni presledki ali niso pravilno raščeni

Veneerje iz tankega sloja keramike izdelajo v našem zobotehničnem laboratoriju, nato jih zobozdravnik s posebno tehniko pritrdi na sprednjo zobno ploskev. Nadomeščajo sklenino in povrnejo zobem čudovit naraven videz. Glede na pacientove zobe in želje zobozdravnik naredi funckionalno analizo študijskih modelov, nato pa izbere primeren material, barvo in obliko, da izpolni vsa pacientova funkcionalna in estetska pričakovanja. Prednosti:

  • veneer ima enak izgled kot naraven zob
  • material onemogoča zabarvanje zob od kave, čaja ali cigaret
  • z veneerjem ohranimo največ zoba
Karkos
Karkos
Karkos

Beljenje zob

Beljenje zob je enostaven in neboleč postopek, s katerim lahko za nekaj odtenkov spremenimo barvo zob. 

Posvetli samo zobe in ne tudi plombic ali prevlek, zato je potrebno poseg predhodno načrtovati. Poznamo več načinov, med katerimi je beljenje z laserjem dokazano najmanj škodljivo. 

Postopek je kratkotrajen in zelo učinkovit. Idealen je za vse, ki imajo zdrave zobe in bi si radi povrnili bleščeč nasmeh. Naši strokovnjaki zobe pred postopkom temeljito očistijo mehkih in trdih zobnih oblog ter jih spolirajo, da pridobijo čisto in gladko površino. 

Po končanem beljenju zobe negovalno zaščitimo še s posebnim premazom. Belimo lahko vitalne ali avitalne zobe.

Karkos
Beljenje zob

Zobni nakit Swarovski

Za vse, ki želijo imeti še posebej bleščeč nasmeh, ponujamo široko paleto diamantkov hiše Swarovski.

Karkos