Karkos

Otroci

Redni preventivni zobozdravstveni pregledi so za razvoj zdrave ustne votline izredno pomembni, zato je potrebno otroka ob pomoči zobozdravnika in staršev že zelo zgodaj privajati na obisk pri zobozdravniku in ga uvajati v redno vzdrževanje ustne higiene. V našem centru zagotavljamo samoplačniško oskrbo otrok že od tretjega leta starosti naprej.

Karkos
Karkos

Za vzdrževanje ustne higiene in zdravih zob sta vsaj do osmega leta starosti v prvi vrsti odgovorna starša, saj s preventivo začnemo doma. Naše osebje je usposobljeno za delo z otroci, pri tem pa uporablja starosti otroka prilagojen pristop in tehnike zdravljenja, ki zajemajo pregled stanja zob in obzobnih tkiv, odnos med čeljustnicama, odstranjevanje zobnih oblog, sanacijo kariesa, flouriranje zobnih površin, zalivanje fisur na griznih ploskvah, plombiranje in odstranjevanje zob. Pri otrocih se neredko zgodi nerodnost in lahko pride do poškodbe stalnega zoba (odlom, udarnina ali izbitje). Kako ravnati v takem primeru: 
Izbit stalni zob očistimo pod tekočo vodo, ga primemo za zobno krono in ga čimprej potisnemo nazaj v njegovo ležišče v čeljusti. Če to ni mogoče, ga potopimo v mleko ali slino in odhitimo k zobozdravniku. Enako ravnamo, če je odlomljen le košček zoba. Mlečnih zob ne vstavljamo nazaj!

Naročite se
Karkos