Koncesija

V centru Zobozdravstvo Karkos ima Mateja Karlin Sambolec, dr. dent. med. sklenjeno pogodbo za izvajanje koncesije. Našim koncesijskim pacientom zagotavljamo uporabo osnovnega materiala brezplačno, če imajo sklenjeno osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje. Storitve krijejo zavarovalnice Adriatic, Triglav, Vzajemna in ZZZS. Naročanje preko koncesije zahteva tudi daljše časovne dobe, saj so storitve in število pacientov omejeni.

 

Pacienti lahko izberete tudi visokokvalitetne materiale in napredne tehnologije, za katere je potrebno doplačati. Vse informacije o tem dobite v naši sprejemni pisarni.

Čakalne dobe

Čakalne dobe za naše že opredeljenje koncesijske paciente znašajo za konzervativo do 100 dni in protetično oskrbo do 180 dni. Vse čakalne dobe so objavljene na spletnih straneh ZZZS in NIJZ.

Dne 31.1.2023 znaša število opredeljenih pacientov 2347 oseb.

Kaj krije koncesija?

  • pregled
  • najcenejše bele plombe na sprednjih zobeh
  • amalgamske plombe na zadnjih zobeh
  • navadne fasetirane prevleke, če zoba manjka >60% ali je koreninsko zdravljen
  • osnovne proteze
  • zdravljenje koreninskih kanalov z najcenejšimi materiali

Čakalne knjige

Odgovorna oseba za vodenje čakalne knjige je zobna asistentka Anuška Skumavc.

Karkos

Garancije

Za nadstandardna in samoplačniška fiksnoprotetična dela (prevleke, mostički, inlayi, onlayi, veneerji) velja dveletna garancija. Za snemnoprotetična dela (proteze) velja enoletna garancija.

Pogoji za uveljavljanje garancije:

  • pacient pred pričetkom zdravljenja zobozdravnika opozori na svoje zdravstvene težave, ki bi lahko vplivale na potek zdravljenja (dolgoletno kajenje, težave s srcem, sladkorna bolezen, epilepsija, okrevanje po kemoterapiji, osteoporoza, druge težave)
  • pacient upošteva vsa navodila, ki mu jih med celotnim zdravljenjem predlaga zobozdravnik
  • pacient izvaja redno in temeljito ustno higieno, ter najmanj enkrat letno opravi tudi profesionalno higiensko čiščenje
  • garancija ne vključuje endodontskih zdravljenj zob, pri implantatih pa se nanaša le na kakovost uporabljenih materialov

Vse garancije koncesijskih storitev so objavljene na spletni strani ZZZS.

 

Pri zobozdravstvenih storitvah za otroke velja enoletna garancija. 

 

Povezave

Informacijski pooblaščenec

ZZZS

NIJZ

 

Varuhinja paciantovih pravic

Duša Hlade Zore, tel: 01/ 542 32 85, dusa.hlade-zore@nijz.si

Cenik

Vse storitve obračunavamo po veljavnem ceniku, ki je objavljen v čakalnici. V primeru večjih rekonstrukcij pacientu izdelamo individualni predračun. Za dodatna pojasnila smo na voljo osebno, po telefonu ali preko elektronske pošte. Storitve lahko plačate z gotovino, preko POS terminala ali na poslovni račun.

Naročanje

059 090 400

Pokličite nas ali izpolnite spletni obrazec na povezavi naročanje.

Naročite se